Vauhtia päätöksiin Latokasken urheilupuistosta

Latokaskeen Nöykkiönkadun Latokasken ja Nöykkiön välillä olevalle rakentamattomalle niitylle on suunniteltu viihtyisää ja puistomaista urheilupuistoa. Sinne on tarkoitus sijoittaa jäähalli- jossa voidaan harrastaa myös palloilua, kaksikerroksinen huolto-/ pukuhuonehalli sekä kentät jalkapalloilijoille, pesäpalloilijoille, katukoripalloilijoille, rantalentopalloilijoille ja amerikkalainen jalkapallon ja tenniksen harrastajille. Pesäpallokentät toimisivat talvella luistelukenttinä. Lisäksi alueelle tulee skeittipaikka, pulkkamäki ja hiihto- sekä kävelyreittejä aina Kivenlahdesta Puolamaariin saakka.

– Puisto rikastaisi alueen asukkaiden ja koulujen mahdollisuuksia nauttia liikunnasta ja ulkoilusta, toteaa demariyhdistyksen puheenjohtaja Markku Sistonen.

Tarkoituksena on, että urheilupuistoon pystytään liikkumaan ilman autoa mahdollisimman monesta suunnasta Espoota. Liikennettä varten Nöykkiönkadun ja Tillinmäen katujärjestelyjä parannetaan. Lisäksi urheilupuistosta tulee yhteydet bussipysäkeille sekä kevyen liikenteen reitit joka suuntaan.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on jo käsittellyt ehdotusta Latokaskenniityn asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi. Etelä-Espoon demarit nyt haluavat hoputtaa teknisen keskuksen virkamiehiä viemään kaavamuutosta eteenpäin ja näin käynnistämään hankkeen, jolla alueelle saadaan vaiheittain yksi Espoon suurimmista urheilupuistoista.

Markku Sistonen
Etelä-Espoon sos.dem. yhdistyksen puheenjohtaja
046 8773884

Jaa