Pormestarimalli kaventaisi demokratiaa

Espoon sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ei kannata Espoon siirtymistä pormestarimalliin.

Vaihtoehtoa nykyiselle kaupunginjohtajavetoiselle johtamismallille päätettiin lähteä selvittämään tämän vaalikauden alusta, koska haluttiin nähdä, vahvistaisiko pormestarimalliin siirtyminen Espoossa demokratiaa ja päätöksentekoon läpinäkyvyyttä.
Saamiemme selvitysten perusteella siirtyminen päinvastoin keskittäisi valtaa ja vähentäisi etenkin pienten ryhmien vaikutusmahdollisuuksia.

– Espoossa on ollut hyvä perinne tehdä yhteistyötä eri ryhmien välillä. Tämä perinne on ollut myös kaupungin kehittämisen ja yhteisten asioiden hoidon kannalta hedelmällinen, sanoo SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen.
Pormestarimallia valmistelevan työryhmän viimeinen kokous on sovittu pidettäväksi 16.12.

– Näkemyksemme on syntynyt perusteellisen pohdinnan tuloksena, emmekä halua teettää enempää turhaa työtä pormestarimallin valmisteluryhmällä, Sistonen perustelee. Näinä turbulentteina aikoina Espoolla ei ole varaa sellaiseen kehitykseen, joka Helsingin johtamisessa on vallalla. On vaara, että pormestari alkaa toimia omavaltaisesti, unohtaa muiden kuuntelemisen ja uskoo omaavansa kaiken viisauden omassa
päässään. Sellainen ei ole suomalaisen demokratian mukaista.

Lisätietoja

Markku Sistonen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
046 8773884

Jaa