Kuntavaalitavoitteet 2017

Espoon Demarien kuntavaalitavoitteet 2017

Meidän Espoomme on kasvava kaupunki, jossa kaikenikäisillä asukkailla on viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö, tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvään elämään, toimivat palvelut ja jossa päätöksenteko on avointa ja demokraattista.

Keskeiset tavoitteemme Espoon kuntavaaleissa 2017 ovat:

Tuhansia uusia asuntoja!

Rakennamme uusia asuinalueita Keraan ja Suomenojalle ja tiivistämme vanhoja alueita. Nopeutamme kaavoitusta ja ostamme kaupungille uutta tonttimaata tulevaisuutta varten. Kaupungin vuokrataloyhtiölle luovutamme tontteja nopeammin uusien vuokra-asuntojen rakentamista varten.

Rantaraitti valmiiksi!

Merenranta kuuluu kaikille, joten rakennamme rantaraitin valmiiksi. Huolehdimme kaavoituksella, että kasvavassa Espoossa säilyy riittävästi virkistysalueita ja puistoja. Nostamme lähiöt uuteen nousuun täydennysrakentamisen, lähiö-ohjelmalla ja tukemalla asukaslähtöistä kehittämistä.

Espoosta joukkoliikennekaupunki!/ Samalla matkalipulla koko Espoossa!

Rakennamme kaupunkiradan Leppävaarasta Espoon keskukseen. Kaupungin lisärahoituksella pidämme matkalippujen hinnat kohtuullisina ja samansuuruisina Espoon sisällä. Ajamme sitä, että uudessa kaarimallissa Espoon kaikki viisi keskusta ovat AB-vyöhykkeelle. Pyöräilyn ja kävelyn edistämiseksi lisäämme kevyenliikenteen verkostoa ja pyöräpysäköintipaikkoja asemille.

 

Maksuton varhaiskasvatus espoolaislapsille!

Tuemme lapsiperheiden elämää laadukkailla kaupungin palveluilla, päivähoidosta kulttuuriin. Emme kasvata päiväkotien ryhmäkokoja vaan tarjoamme maksuttoman varhaiskasvatuksen espoolaislapsille. Säilytämme lasten subjektiivisen oikeuden päivähoitoon. Tarjoamme jokaiselle lapselle mahdollisuuden harrastukseen. Meidän Espoomme kulkee lapsiperheiden rinnalla.

Parasta opetusta lähikoulussa!

Takaamme, että jokaiselle espoolaislapselle tarjotaan maailman parasta opetusta sisäilmaltaan laadukkaassa lähikoulussa. Lasten terveydellä ei leikitä, korjaamme ongelmarakennukset, koulut ja päiväkodit.


Taataan senioreille arvokas vanhuus!

Teemme Espoosta esteettömän kaikille, niin vanhuksille kuin vammaisillekin. Pidämme niiden puolta, joiden omat voimat eivät riitä. Lisäämme kotihoidon resursseja, jotta apua tarvitsevat saavat Suomen parasta kotihoitoa. Tuemme omaishoitajien jaksamista työssään. Panostamme ikääntyvien aktiivisuuden ja elämänilon ylläpitoon liikunta- ja kulttuuripalveluilla.

Jos sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien hoidettavaksi, jatkamme espoolaisten terveysasemien puolustamista. Tavoitteemme on tasa-arvoinen terveydenhuoltojärjestelmä.

Vastuullista ja avointa taloudenhoitoa Espooseen!

Pidämme kaupungin talouden tasapainossa. Emme leikkaa palveluista tai investoinneista, vaan tarpeen vaatiessa nostamme kunnallisveroprosenttia ja käytämme nykyistä enemmän kaupungin rahastojen tuottoja. Emme yhtiöitä kaupungin palveluita. Käytämme verotulot Espoon omiin palveluihin, emme veroparatiisiyhtiöiden voittoihin.

 

Työtä espoolaisille!

Panostamme työttömyyden vähentämiseen. Lisäämme määrärahoja työllistämiseen, nostamme nuorille tarjottavien kesäsetelien määrää ja räätälöimme uusia palveluja työttömille yhdessä valtion ja oppilaitosten kanssa.


Kaupungin tilat espoolaisille!

Edistämme espoolaisten aktiivisuutta tukemalla yhdistyksiä taloudellisesti ja helpottamalla kaupungin tilojen laajempaa käyttöä. Tuemme Ihmisten ideoita ja luovuutta luomalla mahdollisuuksia kokoontua ja järjestää toimintaa.


Espoosta Suomen yritysmyönteisin kaupunki!

Pilkomme kaupungin hankinnat niin, että myös pienet espoolaiset yritykset voivat osallistua niihin. Lisäämme yhteistyötä yritysten kanssa ja takaamme kaavoituksen sujuvuuden.

 

 


Jätä kommentti

Vastaa