Keinotekoisen alhainen veroprosentti ei ole kestävä ratkaisu

Mediatiedote:

Espoon valtuusto kokoontuu maanantaina 10.9. päättämään vuoden 2019 talousarvion laadinnassa käytettävästä kehyksestä ja veroprosentista. Toisin kuin muut suuret kaupungit kuten Helsinki ja Vantaa Espoo on jo muutaman vuoden halunnut päättää veroprosentin kuukausia ennen talousarvion hyväksymistä.
– Demareista tällainen toimintatapa on vastuuton, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen. Ensin on kartoitettava menot, ja vasta sitten voidaan lyödä tulopuoli lukkoon. Tulemme vaatimaan kaupunginjohtajalta lupauksen, että hänen esittämällään veroprosentilla espoolaisten palvelut turvataan, palvelumaksuja ei koroteta eikä leikkauslistoja vaadita.

Demarit tuomitsevat pyrkimykset pitää veroprosentti keinotekoisesti alhaisena ottamalla lisälainaa välttämättömien menojen kattamiseksi. Se ei ole kestävää eikä vastuullista taloudenpitoa. Espoo on jo nyt Suomen velkaisin kaupunki.

Demarit tulevatkin tekemään kaupunginhallituksessa esityksen, että veroprosenttia nostetaan 0,25 %-yksiköllä. Sillä saadaan noin 18 miljoonan euron lisäliikkumatila menojen kattamiseen.

Tiedustelut

Markku Sistonen

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja
046 8773884

Jaa