Keilaniemen tunnelointi ei kaadu veronmaksajien kontolle

Tiedote 22.5.2012 – Pekka Vaara:

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sai valtuuston kokouksessa 21.5. ajettua läpi kantansa, että Keilalahden asuintornihankkeisiin liittyvä Kehä I:n tunnelointi ei tule rasittamaan kaupungin taloutta.

Päätökseen lisättiin demariryhmän esittämänä kaksi keskeistä ehtoa. Valtuusto edellyttää, että tiejärjestelyn rakentaminen voi alkaa vasta, kun valtuusto on siitä erikseen päättänyt. Toiseksi valtuusto kiirehtii rahoitusjärjestelyjen valmistelua siten, että kaupunginhallitus rakentamispäätöksen yhteydessä esittää valtuustolle hyväksyttäväksi sopimusjärjestelyt, joilla Kehä I:n parantamisesta aiheutuvat kustannukset voidaan kattaa kokonaisuudessaan tontinmyyntitulolla.

Jälkimmäinen ehto siirtää Kehä I:n tunneloinnin suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta aiheutuvat kustannusvastuut tornitalot rakennuttavien yritysten vastuulle. Tätä koskevat sopimukset on tuotava valtuuston päätettäväksi ennen kuin tunnelin rakentaminen voi alkaa.

Valtuuston päätös syntyi demariryhmän valmisteleman muutosesityksen pohjalta, jonka sanamuotoa hiottiin valtuustoryhmien välisin neuvotteluin.

Samalla valtuusto hyväksyi Tornitalojen rakentamisen mahdollistavan asemakaavan. Demariryhmän mielestä asuntotornit toteuttavat Keilaniemen-Otaniemen-Tapiolan kehittämistavoitteita sekä parantavat Espoon ja koko metropolialueen kilpailukykyä korkean teknologian työpaikoista käytävässä kilpailussa. Asuntorakentaminen aivan metroaseman päälle on myös ympäristönäkökulmasta oikeaa kaupunkirakennetta tiivistävää politiikkaa.

 

Jaa

Jätä kommentti

Vastaa