Ylijäämäisestä budjetista ei riittänyt vanhuksille. Homekouluista repesi Espoossa riita

Espoon kaupunki tiedotti viikonvaihteessa, että vuoden 2016 budjetin ylijäämä oli 60 miljoonaa euroa. Espoon demarit ovat hämmästyneitä.
– Kuinka on mahdollista, että vuoden 2017 budjettineuvotteluissa marraskuussa tätä tietoa ei ollut, kysyy kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Markku Sistonen. Eikö Suomen toiseksi suurimmalla kaupungilla ole riittäviä taloudenseurantajärjestelmiä? Vai annetaanko päättäjille varmuuden vuoksi ylivarovaisia ennusteita.

Jos tieto ylijäämän suuruudesta olisi ollut neuvottelijoilla tiedossa, sillä summalla olisi katettu sekä kahden-kolmen väistökoulun rakentaminen että se kahdeksan miljoonan aukko, joka jäi asiantuntijoiden arvion ja budjettisovun väliin. Tuolloin väitettiin, ettei rahaa ole.

Demarit ovat suivaantuneita eräiden muiden puolueiden kaksinaismoraalista. Nyt kaikki puolueet lupaavat ratkaista homekouluongelmat ja demareita syytetään asian vääristelystä.
– Lyhyt on joidenkin muisti, harmittelee demariryhmän puheenjohtaja Martti Hellström. Vain demarit ja vasemmistoliitto olivat valtuustossa ja budjettineuvotteluissa valmiita joustavoittamaan investointikattoa ja mahdollistamaan koulutilakriisin nopea
n ratkaisun lisälainoilla ja rahastoja purkamalla.

On aiheellista pelätä, että ylikireä talouskuri jatkuu taas kuten ennenkin vaalien jälkeen. Puheet ovat puheita. Nyt tarvitaan tekoja.

Maria Guzenina, valtuuston puheenjohtaja
Martti Hellström, valtuustoryhmän puheenjohtaja
Markku Sistonen, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

Jaa

Kulttuuri, monikulttuurinen Espoo ja kotouttaminen

Kaikki tarvitsevat tietoa kulttuureista. Huippuasiantuntijat johdattelevat eri kulttuurien kiehtovaan maailmaan globaalisti ja kotoisesti. Kohtaatko arjessasi eri kulttuurien edustajia? Vastauksesi on todennäköisesti kyllä.

Tällöin sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia aiheesta, lisäoppi on aina tarpeen ja hyödyllistä monestakin syystä: Suomalainen yhteiskunta on avoin ja monikulttuurinen.

Sinulla on mahdollisuus työssäsi ja vapaa-ajallasi todennäköisesti kohdata eri kulttuurin edustajia. He saattavat ajatella eri tavalla, heillä on erilaisia arvoja ja asenteita. He käyttäytyvät ja kommunikoivat eri tavalla
He pitävät eri asioita oikeina ja väärinä.

Oikea tieto auttaa meitä toimimaan yhdessä paremman ja yhdenvertaisemman Suomen puolesta. Tule mukaan kuulumaan ja keskustelemaan!

Jaa