Mediatiedote


Valtuustoryhmän puheenjohtajisto tulee vaatimaan lisäaikaa seuraavien neljän vuoden Taloudellisesti kestävä Espoo- tuottavuus- ja sopeutusohjelman valmisteluun ja käsittelyyn.

Ryhmillä täytyy olla enemmän aikaa omien kantojensa muovailuun ja puolueaktiivien kuunteluun kuin yksi viikko. Puheenjohtajisto tulee vaatimaan myös toimialajohtajilta virkavastuulla annettavat lausunnot esitettyihin yli 150 miljoona leikkauksiin ja säästökohteiksi valittujen ratkaisujen vaikutuksista kuntalaisten palveluihin. Pelkät konsulttiryhmän summittaiset heitot eivät voi olla näin vakavassa tilanteessa ryhmienneuvottelujen pohja.

Lopullisen päätöksen vaatimuksista tekee valtuustoryhmä huomenna keskiviikkona talosseminaarissaan.

Markku Sistonen
Liisa Kivekäs
Martti Hellström

Jaa

Puoluekokousvalinnat

SDP:n puoluekokouksessa valittiin Espoosta useita henkilöitä puolueen korkeimpiin päättäviin elimiin: puoluevaltuustoon valittiin varsinaiseksi jäseneksi 31-vuotias Suur-Leppävaaran demareiden puheenjohtaja Maria Outinen, sekä varajäseniksi ympäristölautakunnassa vaikuttava Ari Paukku espoonlahdesta ja Matinkylän demareiden puheenjohtaja Helena Tommola.Kansanedustajamme, kaupunginhallituksen varapj. Maria Guzenina jatkaa ansaitusti puoluehallituksessa.Onnea kaikille valituille, Espoo on tiukasti ytimessä!

💐

ps. kaikki valitut ovat kuntavaaliehdokkaina ensi kevään kuntavaaleissa!

Jaa

Kuntavaaliehdokkaat

Ensimmäiset 45 ehdokastamme ensi kevään kuntavaaleihin on juuri vahvistettu! 🌹

Listaa tulemme täydentämään ehdokkailla myöhemmin syksyllä.
Nyt vahvistetut ehdokkaamme ovat:

AaltonenJuri51
AarnioAntti49
AliAbdirahman59
AliHabiba33
AspJouni58
Gröndahl-TurpeinenHannele59
GuzeninaMaria51
HaapsaariHelena71
HelleAnu57
HellstömMartti66
HentunenMika50
HurskainenKai63
Imran AlsouseIhab32
KarjalainenKari62
KerolaHannele66
KoivistoJuha-Veikko54
KuuselaPirkko60
LahtinenSeppo58
LehtonenOlli64
LehtonenSami42
LeivonenHeikki72
LievonenMikko40
LiljelundJohn [Pi]56
LindroosKristiina57
LuukkanenHeidi48
LångstömTom50
MarttilaHelena35
MikkiläIiris34
NurmiVille40
OutinenMaria30
PaukkuAri56
PentikäinenAulikki61
PuoliväliMaiju31
PöllänenIda-Susanna25
RastimoKaisa59
RönnbergAnneli71
SalovaaraTaru27
SeppolaRauni71
SuntioHannu67
TommolaHelena58
Vilja-ElomaaMia49
Vilske Jukka71
VuoriMerja66
Värmälä Johanna49
ÖzberkRia50
Jaa

Valtuustoryhmän kyselytunti

Espoon demarien valtuustoryhmän kaikille avoimessa kyselytunnissa oli paljon napakkaa asiaa. Tässä lyhyt tiivistelmä:

Ensimmäinen kysymys kansalaiselta kuului: Mitä edellisellä valtuustokaudella on saatu aikaseksi?

Tähän Maria Guzenina vastasi, että sosialidemokraatit eivät jätä kiviä kääntämättä, vaan ajavat asioita niin monella eri saralla. Yksi todella tärkeä, mutta usein liian vähälle huomiolle jäävä asia on ollut kaavoitus. Kaavoitus on kaupungin toimivuuden perusta: Missä koulut sijaitsevat? Pääseekö pyörällä tai autolla kulkemaan? Kuinka vanhuksen arki sujuu? Löytyykö vammaisten päivätoiminta kaiken muun elämän keskeltä?

Haluamme, että Espoossa on monimuotoista asumista joka puolella, niin että eri sukupolvet ja erilaiset ihmiset voivat asua ja tehdä töitä ympäri Espoota. Hyvänä esimerkkinä voisi toimia Kauklahti, josta löytyy hienoa yhteisöllisyyttä, viihtyisä lähiympäristö, koulut, vanhusten toimintaa ja kivijalkakauppoja. Asuminen yleisesti nousikin kyselytunnin yhdeksi tärkeimmäksi teemaksi.

Martti Hellström jatkoi siitä, kuinka koulut ovat ensiarvoisen tärkeitä. Koulutukseen satsatut eurot maksavat itsensä takaisin tulevaisuudentekijöinä. Edellisten hallitusten leikattua niin yliopistoista, ammattikouluista kuin peruskouluista, erityisesti opetuksen tuki ja ohjaus on kärsinyt. Onneksi koulutus on vahvasti nykyhallituksen agendalla, mutta tämä on ehdottomasti asia, josta meidän tulee pitää ääntä.

Johanna Värmälä komppasi Marttia, ja toteisi että valtuustoryhmämme onkin onnistunut hyvin saanut pidettyä huolta siitä, että kaikista pidetään huolta. Olemme saaneet kaupungin talousarvioineuvotteluissa lisää määrärahoja mm. vanhuspalveluihin sekä vammaistyöhön. Esimerkiksi Ikäihmisten pääsy heidän tarvitsemiin hoitopaikkoihin on parantunut.
 
Juri Aaltonen yhtyi edellisiin, ja jatkoi tästä vielä, että päätöksenteosta Espoossa on saatava julkisempaa ja avoimempaa. Erityisesti korona-aikana korostuu vielä, ettei virkamiespäätöksillä kaikkein köyhimmiltä ja heikoimmassa asemassa olevilta tulla nipistämään.

Lisäksi Juri totesi tärkeiksi asioiksi liikenteen, ja erityisesti joukkoliikenteen sujuvuuden, ja jos vaan talous antaa perin niin terveyskeskusmaksuista luopuminen.


Yleisesti koronan johdosta tulevat säästötoiminpiteet puhuttivat paljon. Ylimääräisten kulujen vuoksi säästöjä on viimeistään syksyllä saatava aikaiseksi, ja esimerkiksi Kirkkonummella lomautuksia on jo pidetty ja siellä esityksenä on mm. omaishoitajilta leikkaaminen. Meidän on oltava erityisen valppaina, ettei tilapäisen korona-tilanteen vuoksi tehdä kauaskantoisia huonoja päätöksiä, vaan kaikki päätökset on tehtävä tulevaisuutta ajatellen! Esimerkiksi koulujen vuokrattavat väistötilat ovat tulleet todella kalliiksi, verrattuna jos kiinteistöt ovat kaupungin omia ja niistä pidetään huolta.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen toimi tilausuuden vetäjänä, ja painotti myös että tiedon pitää olla avointa ja tiedon pitää kulkea. Kuntalaisten ja heidän edustajien ääni on kuuluttava!  Jokaisella tulee olla mahdollisuus aidosti vaikuttaa omaa elinympäristöään ja elämää koskeviin asioihin – kuten kaavoitukseen.

Jos et tällä kertaa ehtinyt mukaan valtuustoryhmän kyselytuntiin, niin ei hätää: päätimme ottaa tämän tavaksi! Pysykää siis kuulolla!

Jaa